Placuszki z kiszonej kapusty...na wszystko mamy czas

Plackolubnym się ten przepis spodoba! Kapustolubni ten przepis pokochają! W ramach swiadomego no waste i z dbałości o ciało (kiszona kapusta must have!) serwuje takie placuszki. 

Uwielbiam z połączeniem czosnkowego sosu lub domowego ketchupu albo jeszcze lepiej z ajwarem( wiem wiem, ale o gustach, tych kulinarnych też, się nie dyskutuje ;))

Zapraszam!


placki, kiszona kapusta, ptysiu mietowy



Składniki:

kapusta kiszona (wyciskamy z niej sok, ale nie płuczemy chyba, że jest naprawdę bardzo kwaśna)* ilość kapusty zależna od apetytów
jajko
sól + pieprz
wędzona papryka (opcjonalnie)
mąka pszenna (ilość w zależności od konsystencji ciasta)
średnia biała cebula lub szalotka



Do dzieła:

Kapustę szatkujemy na mniejsze części, dodajemy roztrzepane widelcem jajko, przyprawy i mąkę. Mieszamy i nakładamy małymi porcjami na rozgrzanej patelni (nakładam dużą łyżką i rozpłaszczam na patelni). 

Smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

Komentarze

  1. Jako plackolubna chętnie je wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają przepysznie, muszę koniecznie wypróbować przepis!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję ci za ten przepis. W dzisiejszych czasach, kiedy internet obfituje w niezliczone propozycje kulinarne, znalezienie tego jednego, który spełnia oczekiwania i zachwyca smakiem, jest prawdziwym skarbem. Ten gest dzielenia się swoją wiedzą i doświadczeniem kulinarnym jest nie tylko wyrazem hojności, ale także buduje więź między ludźmi poprzez wspólne doświadczenie smaków i przyjemności z gotowania.

    OdpowiedzUsuń

  4. Jako miłośniczka placków, nie mogę się doczekać, aby je wypróbować! To brzmi jak doskonała okazja do delektowania się moimi ulubionymi przysmakami.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Podziel się ze mną co podobało Ci się w przepisie, może coś zmieniłaś/eś. Jak Ci smakowało?

Znajdziesz mnie TU:

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

i TU

mytastepol.com