Proste pankejki na niedzielne śniadanie
Dobre śniadanie to ważny rytuał. Już kiedyś pisałam jak ważne jest jak zaczynamy dzień. I choć reszta dnia raczej pędząca to śniadanie ważne by było celebrowane. To chwila spokoju, przynajmniej w założeniu …wiadomo jak to bywa przy stole z dziećmi. Na taką chwilę powinniśmy sobie pozwolić.
Ten pierwszy łyk kawy, zatrzymanie kubka tuż przy twarzy, by rozkoszować się jeszcze jej zapachem i ciepłem wręcz doskonałym. Przez chwile nie ma mnie, unoszę się nad stołem, patrzę jak wszystko znika z talerzy, jak małe rączki przemieszczają się między talerzykami, półmiskami i sztućcami…pięknie i kolorowo.
Dopiero kolejne ‘mama, mama, mama?’ wyrywa mnie ze stanu spokojnego dryfowania w nicości;) Chciałabym umieć doceniać te sekundy, te chwile krótkie jeszcze bardziej. Łapać je po kolei i chować do szuflady na później… takie moje małe skarby.
Tym czasem wracam do żywych i wcinam jak reszta rodziny. Dobrego dnia!
Składniki:
*
2 jajka
*
1 banan
*
200 g mąki pszennej
*
300 mln mleka
*
1 łyżka cukru
*
2 łyżeczki proszku do pieczenia
*
skórka z 1 cytryny
Do
dzieła:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i
odstawić ciasto na około 30 minut. W tym czasie przygotować świeże owoce i inne
dodatki.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Podziel się ze mną co podobało Ci się w przepisie, może coś zmieniłaś/eś. Jak Ci smakowało?