Niezłe ziółko, czyli idealne masło ziołowe
Uwielbiam czosnek, kocham cebulę, jalapenos i wszelkie inne ostrości. Lubię też czasem jak jedno kłóci się o przodowanie w smaku z drugim. Jak się z sobą przekomarzają...jedno grożąc drugiemu.
Najlepiej jednak jak idealnie się uzupełniają, jak tańczą z sobą dotrzymując zgrabnie kroku...w tym cała sztuka! Wywarzyć i dopasować indywidualności, gwiazdy jedyne w swoim rodzaju, by każda wspierała tą drugą ze szczerą intencją i zamiarem wspólnego zwycięstwa. Nie przypadek chyba, że ten wpis piszę po meczu Polska:Irlandia Północna;) Daliście radę chłopaki!
Jeśli i o meczu mowa...to masło się Wam spodoba. Lekko czosnkowe, z pomidorową nutką i chrupnięciem jalapenos. Idealne na grzankę lub mięso z grilla!
Składniki:
* 130g solonego masła (najlepiej domowej roboty)
* 20g suszonych pomidorów
* 20 g zielonych oliwek
* 10 g jalapeno
* 1 ząbek czosnku
* 1/4 łyżeczki wędzonej papryki
Do dzieła:
Pomidory odsączyć z zalewy i zmiksować.
Dodać oliwki, czosnek i jalapeno i ponownie zmiksować.
Dodać paprykę i masło, dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na folię aluminiową i zawinąć jak
roladkę. Włożyć do lodówki.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Podziel się ze mną co podobało Ci się w przepisie, może coś zmieniłaś/eś. Jak Ci smakowało?