Niezłe ziółko, czyli idealne masło ziołowe

Uwielbiam czosnek, kocham cebulę, jalapenos i wszelkie inne ostrości. Lubię też czasem jak jedno kłóci się o przodowanie w smaku z drugim. Jak się z sobą przekomarzają...jedno grożąc drugiemu.


Najlepiej jednak jak idealnie się uzupełniają, jak tańczą z sobą dotrzymując zgrabnie kroku...w tym cała sztuka! Wywarzyć i dopasować indywidualności, gwiazdy jedyne w swoim rodzaju, by każda wspierała tą drugą ze szczerą intencją i zamiarem wspólnego zwycięstwa. Nie przypadek chyba, że ten wpis piszę po meczu Polska:Irlandia Północna;) Daliście radę chłopaki!


Jeśli i o meczu mowa...to masło się Wam spodoba. Lekko czosnkowe, z pomidorową nutką i chrupnięciem jalapenos. Idealne na grzankę lub mięso z grilla!



maslo, ziola, ptysiu mietowy

maslo, ziola, ptysiu mietowey


Składniki:

*      130g solonego masła (najlepiej domowej roboty)
*      20g suszonych pomidorów
*      20 g zielonych oliwek
*      10 g jalapeno
*      1 ząbek czosnku
*      1/4 łyżeczki wędzonej papryki

Do dzieła:

Pomidory odsączyć z zalewy i zmiksować. Dodać oliwki, czosnek i jalapeno i ponownie zmiksować.

Dodać paprykę i masło, dokładnie wymieszać.

Wyłożyć na folię aluminiową i zawinąć jak roladkę. Włożyć do lodówki.


Smacznego!

maslo, ptysiu mietowy

Komentarze

Znajdziesz mnie TU:

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

i TU

mytastepol.com