Brukselka w doborowym warzywnym towarzystwie, czyli lekko i na temat

Czasami tematy układają mi się same w głowie, ostatnio jednak ciężko mi poukładać myśli i skupić słowa w jedną całość. Sensowną całość. Klepać językiem umie każdy, odezwać się jednak w odpowiednim tonie i trafić w sedno, niewielu.


Gdybym te swoje wywody ułożyła w jakąś jednak całość byłaby to dosłownie potrawka, do której wiadomo wkładamy wszystkie, niekoniecznie pasujące do siebie elementy. Potrawką można nazwać bowiem wszystko…. od wysublimowanego dania do kotleta z kapustą ;)


Jak widać o niczym pisać też potrafię… ale zamiast pisania ‘o niczym’ zabiorę się może za ‘coś’ i pozwolę Wam w końcu przejść do sedna sprawy, czyli do ~czytaj więcej ~ Pozdrawiam.



brukselka, ptysiu mietowy



brukselka, ptysiu mietowy


Składniki:

*      brukselka
*      czarne oliwki
*      czerwona papryka
*      5 suszonych pomidorów z zalewy
*      2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
*      sól morska
*      suszone zioła (płatki chilli, czosnek)

Do dzieła:

Oliwę/zalewę z suszonych pomidorów wlać na rozgrzana patelnię. Wrzucić oczyszczone i przekrojone na pół brukselki. Smażyć na średnim ogniu przez około 10 minut, dodać suszone pomidory. Podsmażyć przez około 2 minuty. Dodać pokrojoną w paski paprykę i czarne oliwki.


Smażyć przez około 5 minut. Podawać z ulubioną kaszą lub do domowego chleba. Smacznego!

Komentarze

Znajdziesz mnie TU:

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

i TU

mytastepol.com