Brukselka w doborowym warzywnym towarzystwie, czyli lekko i na temat
Czasami tematy układają mi się same w głowie, ostatnio jednak ciężko mi poukładać myśli i skupić słowa w jedną całość. Sensowną całość. Klepać językiem umie każdy, odezwać się jednak w odpowiednim tonie i trafić w sedno, niewielu.
Gdybym te swoje wywody ułożyła w jakąś jednak całość byłaby to dosłownie potrawka, do której wiadomo wkładamy wszystkie, niekoniecznie pasujące do siebie elementy. Potrawką można nazwać bowiem wszystko…. od wysublimowanego dania do kotleta z kapustą ;)
Jak widać o niczym pisać też potrafię… ale zamiast pisania ‘o niczym’ zabiorę się może za ‘coś’ i pozwolę Wam w końcu przejść do sedna sprawy, czyli do ~czytaj więcej ~ Pozdrawiam.
Składniki:
*
brukselka
*
czarne oliwki
*
czerwona papryka
*
5 suszonych pomidorów z zalewy
*
2 łyżki zalewy z suszonych
pomidorów
*
sól morska
*
suszone zioła (płatki chilli,
czosnek)
Do
dzieła:
Oliwę/zalewę z suszonych pomidorów wlać na
rozgrzana patelnię. Wrzucić oczyszczone i przekrojone na pół brukselki. Smażyć
na średnim ogniu przez około 10 minut, dodać suszone pomidory. Podsmażyć przez
około 2 minuty. Dodać pokrojoną w paski paprykę i czarne oliwki.
Smażyć przez około 5 minut. Podawać z ulubioną
kaszą lub do domowego chleba. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Podziel się ze mną co podobało Ci się w przepisie, może coś zmieniłaś/eś. Jak Ci smakowało?