Placuszki z kiszonej kapusty...na wszystko mamy czas

Plackolubnym się ten przepis spodoba! Kapustolubni ten przepis pokochają! W ramach swiadomego no waste i z dbałości o ciało (kiszona kapusta must have!) serwuje takie placuszki. 

Uwielbiam z połączeniem czosnkowego sosu lub domowego ketchupu albo jeszcze lepiej z ajwarem( wiem wiem, ale o gustach, tych kulinarnych też, się nie dyskutuje ;))

Zapraszam!


placki, kiszona kapusta, ptysiu mietowy



Składniki:

kapusta kiszona (wyciskamy z niej sok, ale nie płuczemy chyba, że jest naprawdę bardzo kwaśna)* ilość kapusty zależna od apetytów
jajko
sól + pieprz
wędzona papryka (opcjonalnie)
mąka pszenna (ilość w zależności od konsystencji ciasta)
średnia biała cebula lub szalotka



Do dzieła:

Kapustę szatkujemy na mniejsze części, dodajemy roztrzepane widelcem jajko, przyprawy i mąkę. Mieszamy i nakładamy małymi porcjami na rozgrzanej patelni (nakładam dużą łyżką i rozpłaszczam na patelni). 

Smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

Komentarze

  1. Jako plackolubna chętnie je wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają przepysznie, muszę koniecznie wypróbować przepis!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję ci za ten przepis. W dzisiejszych czasach, kiedy internet obfituje w niezliczone propozycje kulinarne, znalezienie tego jednego, który spełnia oczekiwania i zachwyca smakiem, jest prawdziwym skarbem. Ten gest dzielenia się swoją wiedzą i doświadczeniem kulinarnym jest nie tylko wyrazem hojności, ale także buduje więź między ludźmi poprzez wspólne doświadczenie smaków i przyjemności z gotowania.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Podziel się ze mną co podobało Ci się w przepisie, może coś zmieniłaś/eś. Jak Ci smakowało?

Znajdziesz mnie TU:

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

i TU

mytastepol.com