Pietruszkowe chipsy

Pietruszkowe chipsy dobre są same w sobie, ale można je też dodawać jako dekorację np. zup czy sałatek.


Dziś jednak nawet nie było mi w głowie żeby do czegoś je odkładać. Chrupałam aż miło. Bardzo szybko się je robi, wystarczy rozgrzany olej, nóż do obierania warzyw i korzenie pietruszki. Nam z dwóch korzeni wyszła całkiem spora porcja chipsów, w sam raz na seans kinowy.


Nie radzę ich zostawiać na później, bo tracą swoją chrupkość, więc i swoją atrakcyjność ;)


chipsy pietruszkowe, ptysiu mietowy

Składniki:

*      obrany korzeń pietruszki
*      sól morska lub inne ulubione przyprawy
*      olej

Do dzieła:

Korzeń pietruszki kroimy wzdłuż nożem do obierania warzyw na cienkie plasterki.

W garnku lub głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy partiami do zarumienienia.

Odsączamy w tłuszczu na papierowym ręczniku, solimy lub przyprawiamy ulubionymi przyprawami (chilli, czerwona papryka itd.)


Smacznego!

Komentarze

Znajdziesz mnie TU:

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

i TU

mytastepol.com