Ziemniaki zapiekane w piekarniku
Proste, aromatyczne, rozpływające się w ustach zapiekane ziemniaki. Ziemniaki uwielbiam w każdej postaci, ale takie zapiekane z oliwą lub masłem, solą morską i posypane świeżym koperkiem....ach wręcz kocham!
Same w sobie są przepyszne, a jeśli mamy jeszcze do tego jakąś dobrą sałatkę albo dobrze przyrządzony kawałek mięsa (?) konkretny obiad gotowy!
Możecie oczywiście bawić się dodatkami: zamiast koperku dodać świeży tymianek i skropić je lekko cytryną. Do dzieła....
Składniki:
*
ziemniaki ( najlepiej młode i
małe)
*
2-3 łyżki oliwy lub masła
*
sól morska
*
świeży koperek
Do
dzieła:
Ziemniaki dokładnie umyć, wyłożyć do naczynia
żaroodpornego, polać oliwą i posypać solą morską ,dobrze wymieszać.
Piec w 200 stopniach C, przez około 30 minut
(wszystko zależy od wielkości ziemniaków). Posypać świeżym koperkiem tuż przed
podaniem.
Smacznego!
Czy mają być pieczone pod przykryciem?
OdpowiedzUsuńBez przykrycia, ja piekłam na środkowej półce bez termoobiegu. Pozdrawiam i smacznego ;)
UsuńSuper stronka, polecam także http://www.energiaduchowa.pl/rytual-odciecia-od-drugiej-osoby/
OdpowiedzUsuńBardzo polecam https://silne-linki.blogspot.com/ stronę ze świetnymi artykułami na temat pozycjonowania witryn.
OdpowiedzUsuńKapitalna strona, polecam bardzo https://swobodnezycie.pl/ stronę z artykułami na różne tematy.
OdpowiedzUsuńCoś podobnego podawali na strzelnicy - http://www.fitlife-expo.pl/ i zrobił się mega klimat. W sumie danie niespodziewane, ale zdecydowanie bardzo smaczne ;-)
OdpowiedzUsuń