Gorąca czekolada z przyprawą piernikową i nutką pomarańczy

Gorąca czekolada! Kto lubi, szczególnie zimą? Ja uwielbiam! Jeśli jeszcze można ją mieć taniej i w domowych warunkach, siedząc na wygodnej kanapie, pod kocem i przed ulubionym filmem to jeszcze bardziej mnie to cieszy!


Kilka minutek i jest, aromatyczna, bez dodatku cukru i bardzo gorąca;)


Polecam dodać cynamon, kardamon, gwiazdkę anyżu lub po prostu odrobinę przyprawy piernikowej (ta domowa TUTAJ).


Małe a cieszy!



czekolada, ptysiu mietowy


czekolada, ptysiu mietowy


Składniki:

*      250 mln mleka
*      80 g gorzkiej lub mlecznej czekolady ( u mnie 70%)
*      1/4 łyżeczki domowej przyprawy piernikowej (opcjonalnie)
*      skórka z pomarańczy (opcjonalnie)

Do dzieła:

Czekoladę połamać ma mniejsze kawałki, dodać przyprawę/y i mleko i zagotować.

Podawać tuż po przygotowaniu.


Smacznego!  

Komentarze

Znajdziesz mnie TU:

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

i TU

mytastepol.com