Przejdź do głównej zawartości
Paluchy z ciasta na pierogi
Taaaak, nie lubimy marnować jedzenia, dlatego
dużo pomysłów wynika z całkiem rozsądnego jego oszczędzania. Często sami
jesteśmy zaskoczeni co ciekawego można zrobić z nadwyżki.
Ciasto na pierogi zapewne gości w niejednym
domu, nie wiem czy zawsze udaje się Wam je wykorzystać do końca, ale nam często
zostaje nadwyżka, bo albo zabraknie farszu, albo po prostu wyrabiamy go za
dużo.
Takie paluchy to dosłownie, razem w
pieczeniem, dwadzieścia minut pracy. Wystarczy nasze pierogowe ciasto podzielić na mniejsze części, z nich
ulepić gładkie paluchy albo je delikatnie powywijać. Następnie posmarować
jajkiem i posypać czarnym sezamem, makiem czy ziołami. Świetnie nadają się do
tego kolorowy średnio zmielony pieprz, zioła prowansalskie, bazylia itd.
Smacznego zawijania!
Komentarze
Prześlij komentarz
Podziel się ze mną co podobało Ci się w przepisie, może coś zmieniłaś/eś. Jak Ci smakowało?