Makrelowa pasta z chrupnięciem

Kolejny koniec kolejnego tygodnia...głowa już pęka od wciąż powtarzających się czynności, ciągnącej się w nieskończoność listy rzeczy do zrobienia, załatwienia i kupienia.


Właśnie...co do samych list,  skreślam jedną rzecz, a w jej miejscu pojawiają się dwie następne...niekończąca się opowieść powtarza się co tydzień, a może po prostu nigdy się nie kończy? Kartki, karteczki, kalendarze, przypomnienia...można od tego oszaleć.


Chciałoby się czasem tak po prostu wyłączyć, zresetować pamięć i zrobić miejsce na to co ważne i istotne. Wszechobecna rewia dźwięków i karteczek przygniata i tak już zmęczony umysł. 


Dobrze, że przynajmniej w kuchni można oddać się dźwiękom, które wystukują smaczny rytm. Polubicie to delikatne chrupnięcie czerwonej cebuli;)



pasta na kanapki, ptysiu mietowy



pasta na kanapki, ptysiu mietowy



Składniki:

*      1 wędzona makrela
*      ½ czerwonej cebuli
*      2 łyżki musztardy (u nas francuskiej)
*      3 łyżki majonezu
*      sok z ½ cytryny
*      kilka gałązek świeżej natki pietruszki
*      sól morska i świeżo zmielony pieprz

Do dzieła:

Makrelę pozbawić skóry i ości i porwać/pokroić na mniejsze kawałki (lub zmielić).

Cebulkę i pietruszkę drobno pokroić, dodać do makreli.


Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Smacznego!


pasta na kanapki, ptysiu mietowy

Komentarze

Znajdziesz mnie TU:

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

i TU

mytastepol.com