Naleśniki Szpinakowe
Dziś ciąg dalszy zielonych odcieni, tak chyba nie da się ukryć, że u nas zbliża się dzień św. Patryka ;)
Naleśniki szpinakowe, bo o nich dziś mowa, mają jeszcze bardziej intensywny kolor niż bazyliowe, wyglądają i smakują naprawdę bosko!
Polecam zaszaleć i z nimi!
Składniki: ok. 8 dużych naleśników
*
40 g świeżego szpinaku
*
2 szklanki mleka
*
2 jajka
*
110g maki pszennej
*
1 łyżeczka oleju
lub masła
*
szczypta soli
Do dzieła:
Szpinak wrzucić do blendera bądź (w moim przypadku)
Thermomixa. Dodać wszystkie pozostałe składniki, oprócz oleju i zmiksować na
gładką masę. Następnie dodać olej i ponownie zmiksować.
Smażyć na patelni tak jak zwykłe naleśniki, około minuty z każdej strony.
Komentarze
Prześlij komentarz
Podziel się ze mną co podobało Ci się w przepisie, może coś zmieniłaś/eś. Jak Ci smakowało?