Naleśniki Szpinakowe

Dziś ciąg dalszy zielonych odcieni, tak chyba nie da się ukryć, że u nas zbliża się dzień św. Patryka ;) 


Naleśniki szpinakowe, bo o nich dziś mowa, mają jeszcze bardziej intensywny kolor niż bazyliowe, wyglądają i smakują naprawdę bosko! 


Polecam zaszaleć i z nimi!





Składniki: ok. 8 dużych naleśników

*      40 g świeżego szpinaku
*      2 szklanki mleka
*      2 jajka
*      110g maki pszennej
*      1 łyżeczka oleju  lub masła
*      szczypta soli

Do dzieła:

Szpinak wrzucić do blendera bądź (w moim przypadku) Thermomixa. Dodać wszystkie pozostałe składniki, oprócz oleju i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać olej i ponownie zmiksować.


Smażyć na patelni tak jak zwykłe naleśniki, około minuty z każdej strony.

Komentarze

Znajdziesz mnie TU:

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

i TU

mytastepol.com